Kezdődik a távhővezetékek korszerűsítése a lakótelepen

Kezdődik a távhővezetékek korszerűsítése a lakótelepen

A forró nyári hőség idején senki nem gondol a fűtésre, ezért tökéletes időszak ez a rendszer korszerűsítésére és fejlesztésé

Kezdődik a távhővezetékek korszerűsítése a lakótelepen

Városunkban a hőszolgáltatást jelenleg egy önálló hőforrással ellátott rendszer alkotja a Tallér utcai kazánházakból kiindulva, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. kezelésében. Ennek a rendszernek a korszerűsítése kezdődik jövő héten, melynek célja a hőveszteség, valamint az üzemeltetési költségek csökkentése.

A beruházás két ütemben és két nyomvonalon valósul meg. Elsőként a Nap utca - Barátság útja sarkán lévő parkolók, valamint a Játszóház óvoda előtti zebra alatt haladó vezetéket korszerűsítik, összhangban a Nap utca felújításával.

Ezzel párhuzamosan megújul a Barátság útja 26-38. és a Szent István park közötti útszakaszon haladó vezeték. A felújítás az aszfalt- és betonburkolatok bontásával is jár, ezért arra kérjük az ott lakókat, hogy a munkálatok idején a Barátság útjának páratlan oldalán lévő parkolókat vegyék igénybe – megértésüket ezúton is köszönjük.

A második ütem során a Barátság útja 13. épületét ellátó bekötővezeték lesz felújítva, valamint új vezetéket telepítenek a Barátság útja 11. ellátására a Garas utcára merőleges, füves területen. Ez a fejlesztés a Barátság úti szervizutak felújításával összhangban fog zajlani, mely szintén most zajlik.

A Gyöngyharmat Tagóvodát és Garas utcai bölcsődét ellátó vezeték felújítása szintén az épület energetikai korszerűsítésével egyszerre valósul meg, szeptemberig bezárólag.

A távhővezetékek fejlesztésének gépészeti kivitelezése szeptember közepén ér véget, a tereprendezés határideje pedig október 15. A fejlesztés kellemetlenségeit csökkentve, a munkálatok ideje alatt folyamatosan zajlik majd a bontásnál keletkező hulladékok elszállítása, továbbá a zajjal járó munkáknál a kivitelezők minden esetben tekintettel lesznek a lakók pihenési idejére és a munkaszüneti napokra.

Az okozott kellemetlenségekért ezúton is kérjük és köszönjük megértésüket!

 

Forrás: dunakeszi.hu

További hírek ebből a kategóriából