Nemzetközi siker a dunakeszi asztalitenisz életében

Nemzetközi siker a dunakeszi asztalitenisz életében

Január 5-7. között került megrendezésre Budapesten az asztalitenisz Magyar Újonc Nemzetközi Bajnokság 20 ország részvételével. Többek között olyan országok is képviseltették magukat, ahol az asztalitenisznek óriási hagyománya van mint például Svédország vagy Németország.

Nemzetközi siker a dunakeszi asztalitenisz életében
 

Válogatottként Volentics Anna képviselte Dunakeszit, akizött került megrendezésre Budapesten az asztalitenisz Magyar Újonc Nemzetközi Bajnokság 20 ország részvételével. Többek között olyan országok is képviseltették magukat, ahol az asztalitenisznek óriási hagyománya van mint például Svédország vagy Németország.

Nemzetközi siker a dunakeszi asztalitenisz életében kategóriájában a dobogó második fokára állhatott. Ezen felül a VSD színeiben Káder Benedek, Nagy Dávid, Deliagosz Sztamatisz és Oroszki Péter versenyeztek.

Anna a csoportküzdelmek során luxemburgi, magyar és német ellenféllel találkozott, akikkel szemben győztesként megszerezte a csoportgyőzelmet. A főtáblán először szlovák ellenfelével szemben sikerült fordítania 0-2-es szetthátrányból 3-2-re, majd a legjobb 4 közé jutásért Ungvári Evelin román válogatott játékost múlta felül egy nagyon kiélezett csatában szintén 3-2-re. Ezt követően az elődöntőben Kenesey Blanka (Univer Kecskemét) magyar ellenfelével szemben játszott egy ismételt döntő szettes mérkőzést, melyben egy újabb 3-2-es győzelmével sikerült a döntőbe jutnia, ahol német ellenfelével szemben érte el a megtisztelő második helyezést.

A VSD versenyzői is szépen helytálltak a megmérettetésen, Oroszki Péter U13-ban megnyerte a vigaszágat, Deliagosz Sztamatisz U11-ben 3. helyen végzett szintén a vigaszágon, Nagy Dávid pedig a csoportküzdelmeket követően feljutott a főtáblára ahol svéd ellenfele győzedelmeskedett.

Forrás: dunakeszi.hu

További hírek ebből a kategóriából